sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kuinka ensimmäinen nukkeni sai alkunsa

 Aloin tekemään käsin pallonivelistä hartsinukkea ennen kuin olin edes koskaan nähnyt semmoista muualla kuin kuvissa. Vaikka se ei halvemmaksi luultavasti tulekkaan kuin nuken ostaminen halusin tehdä sellaisen itse koska en ole nähnyt missään omille hahmoilleni tarpeeksi sopivia moldeja ja pidän muutenkin asioiden tekemisestä itse. Aloin siis tekemään 60cm pituista naispuolista nukkea.

 Tästä se alkoi. Piirsin nuken isolle paperille ja tein finnfoamista alustavat mallit ruumiinosista ja levitin sen päälle DAS-massaa.

 Tässä kuvia yhdestä monista testikokoamisista. Nivelet toimivat aika hyvin.
  Selailtuani jossain välissä isojen nukkefirmojen sivuja päädyin kasvattamaan nuken koon n.65 senttiseksi koska omat hahmoni ovat melkein kaikki täysi-ikäisiä ja useimmilla firmoilla 60cm nuket näyttävät olevan teini-ikäisiä ja 70cm nuket (naisnuket lyhempiä) aikuisia. Haluan omien nukkejeni sopivan samoihin kuviin ja tarinoihin yms. muiden kanssa joten koon kasvattaminen tuntui järkevältä ratkaisulta. Näihin aikoihin siirryin myös käyttämään Creall -merkkistä ilmakuivuvaa muovailumassaa, koska se on kestävämpää (joskin myös hitaammin kuivuvaa ja kalliimpaa) kuin DAS -massa.

  Vartalo nuken koon kasvattamisen jälkeen.

 Testasin nukelle face-uppia, pää alkoi jo näyttää aika hyvältä tässä vaiheessa. Olen muokannut päätä tämän kuvan ottamisen jälkeen vielä jonkin verran. Aion tehdä päästä ensimmäisen testivalun tämän syksyn aikana joten olen työstänyt lähinnä vain sitä ja jättänyt vartalon vähemmälle huomiolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti